fbpx

Atvelykiui – trapūs migdoliniai sausainiai

Dalintis:

Itin gardūs ir itin gražūs dekoruoti sausainiai tiks bet kokiai progai, bet Atvelykiui, vaikų Velykėlėms, tai jau tikrai. Žinoma, bet kokiai svarbesnei progai jų galima prikepti iš anksto, sudėti į sandariai uždaromą stiklainį ir paslėpti kur nors, kad akys nematytų, nes numatomos dienos gali ir nesulaukti.

Reikės:

300 g miltų, 200 g šalto sviesto, 2 kiaušinių trynių, 8 valg. šaukštų cukraus pudros, 6 valg. šaukštų migdolų miltų, 2 valg. šaukštų riebios grietinėlės, žiupsnelio druskos, migdolų aromato

Glaistui:

1 kiaušinio baltymo, 1 stiklinės cukraus pudros (200–250 ml), maistinių dažų

Patarimas prieš gaminant: kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, vieno kiaušinio baltymą pasilikite glaistui, kitą – kitam patiekalui, šįkart jo neprireiks.

Pirmiausia miltus persijokite su druska. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Tada sudėkite likusius ingredientus ir greitai užminkykite tešlą. Jeigu tešla atrodys per sausa, įkrėskite dar grietinės, jeigu labai limpa prie rankų – įberkite miltų.

Paruoštą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir kiškite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Atšalusią tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio. Išpjaukite norimos formos sausainius.

Sudėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8–10 minučių.

Glaistui cukraus pudrą persijokite per sietelį. Kiaušinio baltymą plakite iki putų, tuomet palaipsniui berkite cukraus pudrą ir vis plakite. Cukraus pudros kiekis priklausys nuo norimo glaisto tirštumo – jei dekoruosite plonyčiais elementais, reikės tirštesnės masės, jei dekoraciją liesite, – skystesnės. Kai išgausite norimą konsistenciją, dažykite masę norimos spalvos maistiniais dažais. Glaistą pilkite į maišelius užspaudžiamais kraštais, nukirpkite kampelį ir dekoruokite.

Skanaus Atvelykio!

Daugiau receptų skanusreceptai.lt

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą