Minkštos ir nerealiai skanios. Iš nurodyto kiekio produktų iškepsite 10 bandelių.
Tešlai reikės:
550 g miltų,
7 g sausų mielių,
100 g cukraus,
50 g medaus,
50 g lydyto sviesto,
300 ml pieno.
Įdarui:
200 g aguonų,
150 g cukraus,
50 g minkšto sviesto,
200 ml pieno,
4 šaukštų lazdyno riešutų kremo (galima naudoti šokoladinį ar kitokį riešutų kremą, galima nedėti visai).
Tešlai pieną pilame į puodą, beriame cukrų, krečiame medų, sudedame gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską trumpai pašildome, kol ištirps sviestas ir cukrus. Pienas neturi būti karštas, nes tada „nesuveiks“ mielės.
Į pieną beriame mieles, išmaišome, paliekame 5 min. pastovėti. Tada pilame į dubenį su miltais ir užminkome lipnią ir minkštą tešlą. Miltų nepadauginame!
Tešlą dedame į švarų aliejumi pateptą indą ir laikome šiltai, kol pakils (1 val.).
Įdarui aguonas beriame į puodą, užpilame pienu, cukrumi ir kaitiname maišydami apie 10 min. (jei trūks pieno, įpilame dar šlakelį). Tada aguonas pilame į sietelį ir gerai nuvarviname likusį skystį. Dedame minkštą sviestą ir išmaišome.
Pakilusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiojame 30×30 cm dydžio lakštą. Tepame riešutų kremą, ant viršaus pilame aguonų įdarą ir viską tolygiai paskirstome.
Atsargiai suvyniojame į vyniotinį ir siūlu tešlą padalijame į 10 gabaliukų. Aptepame kiaušinio tryniu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 min.
Iškepus ir šiek tiek atvėsus, galima užtepti šokolado ir pabarstyti riešutais.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis