Aguonų ir lazdyno riešutų bandelės

Dalintis:

Minkštos ir nerealiai skanios. Iš nurodyto kiekio produktų iškepsite 10 bandelių.

Tešlai reikės:

Aguonų ir lazdyno riešutų bandelės

550 g miltų,
7 g sausų mielių,
100 g cukraus,
50 g medaus,
50 g lydyto sviesto,
300 ml pieno.

Įdarui:

200 g aguonų,
150 g cukraus,
50 g minkšto sviesto,
200 ml pieno,
4 šaukštų lazdyno riešutų kremo (galima naudoti šokoladinį ar kitokį riešutų kremą, galima nedėti visai).

Tešlai pieną pilame į puodą, beriame cukrų, krečiame medų, sudedame gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską trumpai pašildome, kol ištirps sviestas ir cukrus. Pienas neturi būti karštas, nes tada „nesuveiks“ mielės.

Į pieną beriame mieles, išmaišome, paliekame 5 min. pastovėti. Tada pilame į dubenį su miltais ir užminkome lipnią ir minkštą tešlą. Miltų nepadauginame!

Tešlą dedame į švarų aliejumi pateptą indą ir laikome šiltai, kol pakils (1 val.).

Įdarui aguonas beriame į puodą, užpilame pienu, cukrumi ir kaitiname maišydami apie 10 min. (jei trūks pieno, įpilame dar šlakelį). Tada aguonas pilame į sietelį ir gerai nuvarviname likusį skystį. Dedame minkštą sviestą ir išmaišome.

Pakilusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiojame 30×30 cm dydžio lakštą. Tepame riešutų kremą, ant viršaus pilame aguonų įdarą ir viską tolygiai paskirstome.

Atsargiai suvyniojame į vyniotinį ir siūlu tešlą padalijame į 10 gabaliukų. Aptepame kiaušinio tryniu.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 min.

Iškepus ir šiek tiek atvėsus, galima užtepti šokolado ir pabarstyti riešutais.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą