Bananiniai sausainiukai

Dalintis:

„Šių sausainių idėja kilo po pokalbio su labai jaunu žmogumi, kuris guodėsi, kad išėjus iš po mamos sijono ne taip lengva kurti šedevrus virtuvėje“, – taip savo bananinių sausainiukų receptą pristato „Tauragės kurjerio“ skaitytoja Šarūnė S. Iš nurodytų produktų iškepsite apie 140 nedidukų vieno kąsnio sausainiukų. Galima juos, kaip darė Šarūnė, paspalvinti, bet nebūtinai.

Reikės:

200 g sviesto,
250 g pilno grūdo miltų,
2 bananų.

Spalvoms:

Geltonai – 1 šaukštelio ciberžolės,
Raudonai – džiovintų burokėlių miltelių.

Bananą sutriname iki vientisos masės. Sviestą būtinai naudojame kambario temperatūros. Triname kartu su bananu. Gavę daugiau mažiau vientisą masę, po truputį beriame miltus ir maišome iki vientisos masės. Jei sausainiukus spalvinsite, atskirkite po gabalėlį tešlos ir įmaišykite maistinių priedų. Čiumpame kočėlą, kočiojame blyną maždaug 0,5 cm storio. Jeigu turite formelę, galite naudoti ją arba tiesiog pjaustykite tolygiais gabalėliais.

Kepame tik 130 laipsnių temperatūroje 35 min.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Šarūnei S.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą