Minkštutėlės bandelės tuoj pat dings nuo stalo.
Už receptą dėkojame Daivai Karpavičienei.
Tešlai reikės:
50 g grietinės,
2 kiaušinių,
100 g cukraus,
50 g manų kruopų,
druskos,
140 ml pieno,
60 g sviesto,
20 g šviežių mielių,
480 g miltų.
Papuošimui:
kiaušinio trynio,
sezamo sėklų,
aguonų (nebūtina).
Visus tešlai skirtus produktus sumaišyti ir užplikinti verdančiu pienu su sviestu. Įtrupinti šviežias mieles. Gerai išmaišyti.
Tešlą supilti į miltus ir minkyti, kol nelips prie rankų. Uždengti ir padėti šiltai, kad kiltų.
Iš pakilusios tešlos suformuoti vienodas bandeles (15 vnt.). Vėl pridengti ir dar kartą leisti pakilti. Aptepti trynio plakiniu ir apibarstyti sezamu bei aguonomis.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Bandelėms baigiant kepti, pridengti folija.
Skanaus!