Braškių, rabarbarų ir braškinio balzamiko ledai

Dalintis:

Ledų sezoną skelbiame atidarytą! Ir kokia vasara bebūtų – lietinga ar saulėta, tai tas sezonas, kai ledų suvalgome daugiausia.

Šiems ledams reikės truputėlį laiko, bet jie to verti.

Reikės:

5 kiaušinių trynių,
300 ml riebios grietinėlės,
480 ml riebaus pieno,
3 šaukštų medaus,
250 g pjaustytų rabarbarų,
250 g šviežių braškių,
1 šaukšto kukurūzų krakmolo,
1 šaukštelio vanilės,
200 g cukraus (galima naudoti kondensuotą pieną),
1 šaukšto braškinio balzamiko.

Pradėsime nuo pusiau plikyto kremo gamybos. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynių masę beriame kukurūzų krakmolą ir išmaišome iki vientisos tyrelės.

Į didesnį puodą pilame pieną, cukrų, vanilę ir dedame ant ugnies. Nuolat maišydami užkaitiname pieną beveik iki virimo. Karštą pieną po truputį pilame į kiaušinių masę ir nuolat maišome. Gautą masę pilame atgal į puodą ir vėl dedame ant nedidelės ugnies. Puodo turinį maišome intensyviai, kad masė neprisviltų ir pradėtų tirštėti. Kai masė sutirštėja, puodą nukeliame nuo ugnies ir dar keletą sekundžių maišome. Kremą supilame į švarų indą, dengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek atvėstų.

Kol kremas vėsta, pagaminame braškių ir rabarbarų tyrę. Rabarbarus nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Supjaustome ir braškes. Beriame viską į nedidelį puodą, dedame medaus ir kaitiname, kol suminkštėja. Smulkintuvu masę sumalame iki vientisos tyrės. Palaukiame, kol truputį atvės. Į braškių ir rabarbarų tyrę pilame balzamiko actą.

Į didesnį dubenį pilame grietinėlę, krečiame kremą ir kombainu plakame, kol masė tampa vientisa ir glotni. Sukrečiame uogų tyrę ir dar kartelį gerai išsukame. Galima įlašinti truputį citrinos sulčių. Gautą masę pilstome į ledų indus, uždengiame ir dedame į šaldiklį per naktį.

Galima puošti braškių džemu, šokoladu, sausainių trupiniais.

Skanios vasaros!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą