Braškių, rabarbarų ir rikotos tarta

Dalintis:

Šiuo receptu dovanojame jums du pyragus, kuriems tiks posakis „Ta pati panelė, tik kita suknelė“. Abiem pyragams tiks ta pati tešla, tik įdarus išbandykite kitus.

Tešlai:

* 200 g miltų,
* 2 šaukštų cukraus pudros,
* 1 kiaušinio trynio,
* 80 g šalto sviesto,
* nepilno šaukštelio kepimo miltelių,
* 50 g grietinės

Braškių, rabarbarų ir rikotos tarta

Braškių įdarui:

* 250 g rikotos (indelis, galima naudoti ir paprastą varškę),
* 3 šaukštų cukraus pudros,
* 1 apelsino žievelės,
* 1 kiaušinio trynio
* 0,5 citrinos sulčių,
* 300 g braškių,
* 1 šaukšto (nepilno) krakmolo,
* migdolų drožlių.

Rabarbarų įdarui:

* 250 g rikotos,
* 3 šaukštų̣ cukraus pudros,
* 1 apelsino žievelės,
* 1 kiaušinio trynio,
* 0,5 citrinos sulčių,
* 250 g rabarbarų,
* 100 g šilauogių (nebūtina arba galite keisti kitomis uogomis),
* 1 šaukšto (nepilno) krakmolo,
* migdolų drožlių.

Tešlai miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukraus pudra. Šaltą sviestą supjaustome gabaliukais, beriame į miltus ir pirštais suformuojame trupinius. Krečiame grietinę, įdedame kiaušinio trynį ir užminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 40 min., o geriau 2 val.

Įdarui rikotos sūrį sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis, apelsino žievelėmis, krakmolu ir kiaušinio tryniu.

Tešlą iškočiojame į apskritimą, į vidurį dedame rikotos įdarą, ant įdaro išdėliojame per pusę perpjautas braškes. Užlenkiame tešlos kraštus į vidurį, patepame kiaušinio baltymu, beriame migdolų drožles ir kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 45 min.

Rabarbarų tartai tešla lieka ta pati. Gaminimo eiga tokia pati, kaip ir pirmosios tartos.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą