Artėjant gražiausioms metų šventėms, pradedame sukti galvas, kuo šįkart nustebinsim artimuosius. Nors kam čia stebinti, kai yra laiko patikrinti, įvertinti ir garantuotai sėkmingi receptai. Šis ypač tinkamas paskutinės minutės sprendimams arba jei prieš tai gaminti pyragai nepavyko.
Reikės:
800 g mėgstamų džiovintų vaisių, išmirkytų brendyje (tinka slyvos, razinos, abrikosai, vyšnios),
4 kiaušinių,
200 g miltų,
50 g migdolų miltų,
175 g minkšto sviesto,
175 g rudojo cukraus,
1,5 šaukštelio cinamono,
1,5 šaukštelio meduolių prieskonių,
0,5 šaukštelio imbiero,
vanilinio cukraus.
Pirmiausia išmirkytus vaisius (užpiltus vaisius laikyti per naktį) sumalame (su visu skysčiu) iki vientisos masės, kad gautųsi košė.

Brendyje mirkytų vaisių meduolinis pyragas
Tada minkštą sviestą sumaišome su ruduoju cukrumi, o kiaušinius lengvai išplakame dubenyje.
Visus sausus produktus suberiame į dubenį ir lengvai išmaišome. Dedame cukraus ir sviesto mišinį, pilame kiaušinius ir viską lengvai išmaišome. Sudedame trintų vaisių masę ir vėl gerai maišome. Gautą masę supilame į gilesnę kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Pyragą šauname į 150 laipsnių orkaitę ir kepame apie 2,5 val., kol medinis pagaliukas įsmeigus lieka sausas.
Iškepusiam pyragui leidžiame atvėsti formoje, po to vyniojame į foliją ir padedame tamsiai.
Realiai galima valgyti rytojaus dieną arba laikoma bent 4–5 dienas, keletą kartų lengvai sulaistant brendžiu ar juodąja arbata.
Puošiame kaip patinka, bet pasiteisinęs variantas prieš puošiant lengvai patepti pašildyta abrikosų ar persikų uogiene.
Skanių švenčių!
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis