„Bulkiai“

Dalintis:

Vėstant vakarams, pats metas palepinti save ir svečius kuo nors saldžiu ir nuostabiai kvepiančiu.

Už šių puikių „bulkių“ receptą dėkojame Renatai Tamašauskienei.

Bulkiai

Reikės:

700 g miltų,
25 g šlapių mielių,
200 ml šilto pieno,
100 ml kefyro,
120 g cukraus (arba pagal poreikį),
2 kiaušinių,
100 g sviesto,
8 g vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos.

Įdaras: braškių džemas (arba kitas jūsų mėgstamas įdaras).

Pieną pašildyti su cukrumi. Į dubenį sutrupinti mieles, ant jų užpilti pieną, uždengti dubenį ir palikti mieles suaktyvėti. Kai mielės suaktyvės, supilti kefyrą, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, druską, gerai išmaišyti. Dalimis įsijoti miltus, maišyti. Kai beveik nebeliks sausų miltų, supilti tirpintą sviestą. Užminkyti tešlą. Tešla bus labai minkšta. Dėti į dubenį ir palikti kilti.

Pakilusią tešlą padalyti nedideliais gabaliukais. Gabaliuką iškočioti į ovalą, ant vieno krašto dėti bet kokį savo pasirinktą įdarą ir užlenkti iki vidurio gerai prispaudžiant kraštus. Likusią tešlos dalį supjaustyti juostelėmis, sukti į ritinėlį ir sujungti kraštus. „Bulkius“ dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, uždengti ir palikti šiltai, kad pakiltų. Pakilusius aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Skanaus!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą