Viktorija Vaičekauskytė siūlo prisiminti „tokį reikalą“, kaip čanachai! „Juos gaminau gal antrą kartą gyvenime, bet buvo labai skanu“, – rašo Viktorija. Dėkojame jai už receptą.
Reikės:
440 g vištienos gabaliukų,
2 sultinio kubelių (jeigu turite tikro išvirto savo naminio sultinio, tai išvis tobula),
pusės paprikos,
30 ml išspaustų greipfruto sulčių,
320 g kopūsto,
100 g žirnių,
120 g cukinijos,
200 g bulvių,
200 g pomidorų,
9 nedidelių pievagrybių,
1 svogūno,
9 skiltelių česnako,
alyvuogių aliejaus,
pipirų,
druskos,
mėgiamų žolelių,
sviesto.
Vištieną pasūdome, pabarstome pipirais. Dedame į čanachinių dugną ir užpilame greipfrutų sultimis. Kol vištiena marinuojasi, supjaustome kitus produktus. Susmulkintus ingredientus dedame sluoksniais į čanachines. Sluoksniuodami viduryje dar pasūdome ir užbarstome pipirų. Viršutinis turi būti pomidorų sluoksnis, kadangi pomidorai vandeningi, kepant sultys tekės ant daržovių ir mėsos. Viską susluoksniavę įkišame česnakus (vienai čanachinei 3 skiltelės). Užbarstome krapų, petražolių, uždedame rozmarino šakelę.
360 ml vandens ištirpiname sultinio kubelius ir šaukštu pilame į kiekvieną čanachinę. Tada dar viską apšlakstome aliejumi. Įspaudžiame po sviesto gabaliuką ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 min.
Viskas! Skanaujam!
Daugiau Viktorijos receptų rasite https://www.instagram.com/takemetosainttropez/