Paskutinės minutės išsigelbėjimas tiems ir toms, kam savaitgalį reikės deserto.
Reikės:
170 g miltų,
70 g sviesto,
170 g cukraus,
120 g grietinės,
20 g aguonų (galima keisti šalavijo, chia, sėklomis),
3 kiaušinių,
1 šaukštelio ciberžolės,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
3 citrinų žievelės,
kekso sulaistymui reikės 100 g cukraus pudros ir citrinos sulčių.
Kiaušinius su cukrumi išplakame iki baltų putų. Sviestą ištirpiname ir į jį suberiame aguonas, ciberžolę, tarkuotas citrinų žieveles ir vanilinį cukrų, išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
Į kiaušinių masę krečiame grietinę, pilame sviesto mišinį, beriame miltus. Viską lėtai išmaišome ir pilame į nedidelę kekso formą, pateptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi.
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 45–50 min. arba kol medinis pagaliukas bus sausas.
Tik iškepusį keksą sulaistome cukraus pudros ir citrinų sulčių mišiniu ir paliekame atvėsti.
Geltonos spalvos paslaptis – ciberžolė.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis