Cukinijų ir morkų blyneliai

Dalintis:

Vasario 13-ąją švęsime Užgavėnes. Jau ko ko, bet blynų receptų šeimininkės ir šeimininkai žino begales. Mes šįkart siūlome išbandyti kiek kitokį – sveikų ir lengvų blynelių receptą. Ingredientai nurodyti 2–3 porcijoms.

Reikės:

2 vidutinio dydžio cukinijų,
2 morkų,
2 kiaušinių,
2 saujų špinatų (jei neturite, nebūtina),
100 g džiūvėsėlių,
2 šaukštų grikių miltų,
žiupsnelio druskos, pipirų, česnako granulių.

Cukinijų ir morkų blyneliai

Daržoves nulupti, sutarkuoti, užberti druskos ir leisti pastovėti 15 min. Špinatus nuplauti ir lengvai keletą minučių apkepti keptuvėje.

Daržovių masę gerai nuspausti, kad nubėgtų sultys. Įmušti kiaušinius, berti pipirus, česnakus, džiūvėsėlius, grikių miltus ir viską gerai išmaišyti.

Formuoti nedidelius blynelius ir apkepti ant lėtos ugnies.

Patiekti su grietine arba graikišku jogurtu ir salotomis.

Skanių Užgavėnių!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą