Šis receptas – tikras atradimas šią vasarą, – sako jo autorė Brigita. Patiekalas ypač tiks tiems, kam vakarienei norisi pavalgyti sočiai, bet sveikai. Juolab, kad liepa – pats cukinijų derlius.
Reikės:
4 vidutinio dydžio cukinijų,
druskos (pagal skonį),
1 pakelio varškės,
2 kiaušinių,
80 g mėgstamo sūrio,
250 g vištienos krūtinėlės.
Cukinijas sutarkuoti stambia tarka, pasūdyti ir palikti pastovėti, tuomet nusunkti sultis. Sūrį sutarkuoti. Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
Visus ingredientus sumaišyti, krėsti į kepimo popieriumi išklotą indą ir šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 valandą, kol gražiai apskrus.
Skanu ir karštas, ir šaltas.
Už receptą dėkojame Brigitai Uksei.