Grietininis obuolių pyragas

Dalintis:

Koks gi rugsėjis be obuolių pyrago. Šis labai skanus, drėgnas ir purus.

Reikės:

* 6 obuolių,
* saujelės džiovintų spanguolių,
* keleto šilauogių,
* 5 kiaušinių,
* 200 g cukraus,
* 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
* 250 g grietinės (30 % riebumo),
* 150 g kvietinių miltų,
* 50 g kokosų miltų,
* 2 šaukštelių kepimo miltelių,
* trupučio druskos, cinamono.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Sukrėskite grietinę ir dar truputį paplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, išmaišykite. Tuomet švelniai įmaišykite iki standumo išplaktus baltymus, suberkite susmulkintus, cinamonu apibarstytus obuolius, spanguoles ir dar kartą lengvai išmaišykite. Tešlą krėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus dar uždėkite keletą skiltelių obuolių ir šilauogių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Genutei Adomavičienei.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą