Itališkas baklažanų apkepas

Dalintis:

Reikės: 1 svogūno, 3 skiltelių česnako, 2 skardinių konservuotų pomidorų, baziliko, 2 baklažanų, 2 išplaktų kiaušinių su druska ir pipirais, miltų, 2 didelių gabalėlių mocarelos sūrio, 400 gramų kalakutienos faršo, kalakutienos prieskonių, 100 gramų „Džiugo“ sūrio.
Gaminimas:Susmulkiname ir apkepiname svogūnus ir česnakų skilteles. Sudedame kalakutienos faršą, sumaišytą su prieskoniais. Supilame konservuotus pomidorus, įberiame druskos ir cukraus, dalį bazilikų. Troškiname 15 min. Baklažanus supjaustome išilgai maždaug pusės centimetro storio griežinėliais, apvoliojame miltuose ir kiaušinio plakinyje. Apkepame. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu.Į kepimo indą pilame sluoksnį padažo, ant jo dedame sluoksnį baklažanų, vėl padažo. Uždedame mocarelos gabalėlių bei baziliko lapelių, apibarstome „Džiugo“ sūriu, sluoksniuojame iš naujo. Viršų apibarstome sūriais. Uždengę apkepą folija, 25 min. kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Nuimame foliją ir pakepame dar 5 min., kad apskrustų. Skanus ir šaltas, ir karštas.

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą