Karališkųjų krevečių sriuba

Dalintis:

Tikrai verta restorano stalo. Darbo šiek tiek daugiau negu įprasta, nes visos daržovės kepinamos atskirai. Bet tikrai verta! Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6–7 porcijas.

Reikės:

* 180 g karališkųjų krevečių,
* 120 g kubeliais pjaustytos lašišos filė,
* 150 g smulkinto kalafioro,
* 200 g tarkuotų morkų,
* 100 g smulkiais kubeliais pjaustytos raudonosios paprikos,
* 100 g smulkinto raudonojo svogūno,
* 100 g smulkintų rudųjų pievagrybių,
* 50 g smulkinto poro,
* 3 skiltelių smulkinto česnako,
* 1/2 citrinos sulčių,
* 2 lauro lapų,
* 1 šaukštelio lydyto sviesto,
* 1/2 šaukštelio maltos ciberžolės,
* 1/2 šaukštelio džiovinto malto imbiero,
* 1/2 šaukštelio džiovintų krapų,
* 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
* druskos pagal jūsų skonį,
* apie 1200 ml vandens.

Pirmiausia paimkite puodą, kuriame virsite sriubą, ir keptuvę, kurioje apkepinsite visus produktus. Į įkaitintą keptuvę dedame pusę šaukštelio lydyto sviesto, kalafiorus ir papriką. Beriame ciberžolės ir šiek tiek druskos. Apkepiname, kad gražiai paruduotų, ir dedame į puodą. Tada į keptuvę keliauja pievagrybiai ir česnakas. Vėl apkepiname ir dedame į puodą. Tada morkos ir pipirai. Vėl apkepiname. Ir dedame į puodą. Tada vėl šiek tiek lydyto sviesto ir kepiname svogūną, porą, beriame imbierą. Apkepinus vėl viskas keliauja į puodą. Beriame druskos, sumetame lauro lapus ir pilame maždaug 1200 ml vandens. Leidžiame užvirti ir sumažiname kaitrą iki minimalios, kad sultinys lengvai virtų. Per tą laiką keptuvėje apkepiname lašišą ir krevetes. Jas būtinai apšlakstome citrinos sultimis ir skaniname džiovintais krapais. Ir šios keliauja į puodą ir verdame nekeisdami kaitros 15 minučių. Galima skaninti žolelėmis ir šlakeliu grietinėlės.

Pasakiškai skanu!

Už receptą dėkojame Šarūnei S.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą