Iš visiškai paprastų produktų pagaminsite fantastiško skonio užtepėlę, kuri patiks net ir reikliausiems gurmanams. Ypač geras pasirinkimas vakarėliams, nes ilgai išlaiko ne tik patrauklią išvaizdą, bet ir skonį.
Reikės:
300 g karštai rūkytos skumbrės (jau išdarinėtos),
200 g „Philadelphia“ sūrio,
1 šaukštelio natūralaus graikiško jogurto,
1 šaukštelio Dižono garstyčių,
1,5 šaukštelio baltų krienų,
0,5 labai smulkiai supjaustyto saliero stiebo,
1 šaukšto smulkiai supjaustytų krapų,
1 šaukšto smulkiai supjaustytų petražolių,
2 šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų,
0,5 šaukštelio smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės,
1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šviesios duonos, rožinių pipirų ir marinuotų agurkėlių patiekimui.
Į dubenėlį sukrėskite „Philadelphia“ sūrį ir ištrinkite šaukštu iki vientisos konsistencijos. Ant sūrio sudėkite visus likusius ingredientus (išskyrus rožinius pipirus ir marinuotus agurkėlius) ir gerai išmaišykite. Pasūdykite.
Dubenį su užtepėle uždenkite maistine plėvele palaikykite šaldytuve 30 minučių, kad „susidraugautų“ visi skoniai. Išėmę iš šaldytuvo, viską dar kartelį gerai išmaišykite.
Užtepėlę tepkite ant šviesios duonos ir dalį sumuštinių papuoškite rožiniais pipirais, o kitą – marinuotų agurkėlių griežinėliais.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Karšta košė
Karstakose.com