Keksiukai su šilauogėmis ir baltojo šokolado glajumi

Dalintis:

Keksiukai – vienas greičiausiai ir paprasčiausiai pagaminamų desertų. O šie – tikrai ypatingi ir tikrai patys geriausi! Neįtikėtinai minkšti, purūs, drėgni, su dosniu kiekiu uogų viduje, aplieti plonu sluoksniu glajaus.

Iš nurodytų ingredientų iškepsite 12 puikiausių keksiukų.

Reikės:

250 g šilauogių,
250 g miltų,
180 g cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio valgomosios sodos,
žiupsnelio druskos
80 g sviesto,
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
2 kiaušinių,
120 ml raugintų pasukų,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 šaukštelio smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės.

Glajui:

70 g baltojo šokolado,
0,5 šaukšto pieno.

Keksiukai su šilauogėmis

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Prikaistuvyje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą ir supilkite į dubenį, kad šiek tiek atvėstų.

Į kitą dubenį įsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos ir šluotele gerai išmaišykite.

Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinius ir supilkite į juos tirpintą sviestą. Ten pat supilkite saulėgrąžų aliejų, vanilės ekstraktą, pasukas, suberkite citrinos žievelę ir šluotele viską išplakite iki vientisos konsistencijos.

Dubenyje su miltų mišiniu padarykite duobelę ir supilkite plakinį. Mentele viską sumaišykite ir kai nebeliks sausų miltų, suberkite šilauoges (du šaukštus uogų pasilikite ant keksiukų viršaus). Tešlą maišykite tik tol, kol nebeliks sausų produktų, bet ne ilgiau.

Tešlą šaukštu paskirstykite į keksiukų formą ir ant viršaus išdėliokite likusiais uogas.

Keksiukus šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 minutes. Tuomet sumažinkite karštį iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie 15 min. Ar iškepė, tikrinkite sausu mediniu pagaliuku.

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Į prikaistuvį įpilkite vandens, bet tik tiek, kad ant viršaus uždėto indo dugnas jo nesiektų. Į karščiui atsparų indą sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą ir uždėkite ant puodo viršaus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies (vanduo neturi stipriai užvirti, todėl esant reikalui mažinkite ugnį), o šokoladui pradėjus tirpti nuolat maišykite, kol jis visiškai ištirps. Į ištirpintą šokoladą supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisos konsistencijos.

Atvėsusius (nuo karštų nutekės glajus) keksiukus apliekite glajumi.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.