Kiaulienos išpjovos kepsneliai grietinėlės padaže

Dalintis:

Greitai bei paprastai pagaminamas ir be galo skanus patiekalas, tiksiantis tiek šventinei, tiek kasdienei vakarienei. Minkšti ir itin sultingi mėsos kepsneliai sodraus skonio grietinėlės padaže, patiekti su bulvių koše ar virtomis bulvėmis, – pasakiškas derinys!

Reikės:

* 900 g kiaulienos išpjovos,
* 250 ml grietinėlės (35 % riebumo),
* 100 ml baltojo sauso vyno arba 50 ml konjako, brendžio, viskio, arba 100 ml vištienos sultinio (galima iš kubelio),
* 2 šaukštelių konservuotų žaliųjų pipirų (nebūtina),
* 1 šaukštelio sojų padažo,
* 1 šaukšto sviesto,
* 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
* druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kiaulienos išpjovą išimkite iš šaldytuvo likus 40 minučių iki kepimo pradžios, kad ji būtų kambario temperatūros.

Mėsą nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir labai gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi. Nuo išpjovos šonų nupjaustykite plėves. Išpjovą supjaustykite 4 cm storio gabalėliais ir iš viršaus švelniai paspauskite delnu, kad būtų truputį plokštesni. Kepsnelius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir pipirais.

Į keptuvę įdėkite sviesto, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai įkaitinkite. Į įkaitintą keptuvę sudėkite išpjovos kepsnelius ir kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, kol gražiai apskrus. Apkeptą mėsą sudėkite ant lėkštės.

Į tą pačią keptuvę supilkite alkoholį arba sultinį ir mentele nugramdydami prikepusius mėsos likučius virkite, kol beveik neliks skysčio. Į keptuvę supilkite grietinėlę, konservuotus pipirus (be skysčio), sojų padažą, įberkite žiupsnelį druskos ir maltų pipirų. Nuolat maišydami padažą virkite kelias minutes, kol pradės tirštėti. Į padažą sudėkite išpjovos kepsnelius ir supilkite visas lėkštėje susidariusias mėsos sultis. Kepsnelius troškinkite maždaug po minutę iš abiejų pusių. Tikslus troškinimo laikas priklauso nuo gabalėlių storio.

Kiaulienos išpjovos kepsnelius tiekite su bulvių koše arba virtomis bulvėmis bei mėgstamomis salotomis.

Skanaus!

Daugiau receptų FB karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą