Klasikinis Kuršėnų vyniotinis

Dalintis:

Nedaugžodžiausime – receptas tobulas ir skanesnio Kuršėnų vyniotinio vargu, ar esate ragavę. Viskas labai nesudėtinga ir elementaru.

Reikės:

4 kiaušinių,
4 šaukštų cukraus,
4 šaukštų miltų,
žiupsnelio druskos,
3 šaukštų cukraus pudros.

Kremui:

180 g minkšto sviesto,
180 g pusriebės arba riebios varškės,
170 ml saldinto sutirštinto pieno,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Standartinę orkaitės skardą truputį patepkite aliejumi, kad lengviau būtų paskirstyti tešlą, ir įklokite kepimo popierių.

Į du dubenis atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Į trynius suberkite cukrų ir plaktuvu plakite apie 4 minutes, kol masė pabals, taps puri. Į trynių masę įsijokite miltus ir švelniai išmaišykite.

Kuršėnų vyniotinis

Kuršėnų vyniotinis

Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite, kol masė taps standi. Į trynių masę atsargiai įmaišykite baltymų masę. Tešlą tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir išlyginkite paviršių. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 12 minučių, kol biskvitas taps švelniai gelsvos spalvos.

Kol biskvitas kepa, ant stalo patieskite švarų rankšluostį ir per sietelį apibarstykite cukraus pudra. Iškeptą biskvitą išimkite iš orkaitės ir apverskite ant paruošto rankšluosčio, kad kepimo popierius liktų viršuje. Atsargiai nuimkite kepimo popierių ir kartu su rankšluosčiu susukite į volelį. Palikite atvėsti.

Kol biskvitas vėsta, paruoškite kremą. Į dubenį pertrinkite varškę ir atidėkite. Į kitą dubenį sudėkite sviestą ir plaktuvu plakite apie 10 minučių, kol taps purus. Vėliau, toliau plakdami, po truputį supilkite kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą, viską plakite dar apie 1 minutę. Į kremą sudėkite varškę ir maišykite, kol masė taps vientisa.

Atvėsusį biskvitą išvyniokite, tolygiai aptepkite kremu ir rankšluosčio pagalba vėl suvyniokite į ritinį. Vyniotinį perkelkite ant pailgos lėkštės ir prieš tiekdami palaikykite 2 valandas šaldytuve, kad sustingtų kremas. Išėmę iš šaldytuvo vyniotinį dosniai apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą