Kriaušių ir imbiero pyragas

Dalintis:

Kol ruduo dovanoja savo gėrybes, kviečiame išbandyti drėgną, minkštą kriaušių ir imbiero pyrago receptą. Tobula su ledais tamsiems vakarams praskaidrinti.

Kriaušių karamelei reikės:

6 kriaušių,
45 g minkšto sviesto,
130 g rudojo cukraus.

Kriaušių ir imbiero pyragas

Tešlai:

330 g miltų,
2 šaukštelių imbiero miltelių,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 šaukštelio druskos,
125 g minkšto sviesto,
150 g rudojo cukraus,
160 g klevų sirupo,
3 kiaušinių,
225 g grietinės,
3 cm gabaliuko šviežio imbiero.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių (funkcija viršus ir apačia). 24 cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.

Nulupame kriaušes, kiekvieną supjaustome į 8 skilteles. Į keptuvę beriame rudąjį cukrų ir dedame minkštą sviestą. Lėtai maišome, kol viskas ištirpsta. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą pyrago formą. Dugnas turi vienodai pasidengti. Gražiai vieną šalia kitos išdėliojame kriaušių skilteles.

Tešlai skirtą minkštą sviestą kartu su ruduoju cukrumi išplakame iki kreminės masės. Mušame po vieną kiaušinius ir gerai išmaišome. Pilame klevų sirupą ir grietinę ir vėl viską gerai išmaišome. Suberiame šviežią smulkiai sutarkuotą imbiero šaknį.

Atskirame inde sumaišome visus sausus produktus – miltus, druską, kepimo ir imbiero miltelius. Viską gerai išmaišę, gautą masę įsijojame į kiaušinių, cukraus ir sviesto masę bei viską gerai išmaišome. Tešla turėtų būti tirštoka. Atsargiai supilame tešlą ant kriaušių.

Kepame apie 90 min.

Kai pyragas iškeps, traukiame formą iš orkaitės ir paliekame atvėsti 10 min. Tada ant formos viršaus dedame didesnę lėkštę ir greitai apverčiame kepimo formą (kriaušės turi atsidurti viršuje). Peiliu gražiai apipjauname šonus, atsegame kepimo formą, nuo viršaus atsargiai nuimame kepimo popierių.

Iškeptą, dar garuojantį pyragą pjaustome, dedame ant viršaus ledų ir ragaujame.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą