Kuskuso ir Briuselio kopūstų salotos

Dalintis:

Ar jaučiate, kad ruduo į pabaigą? Kelios savaitės ir žiema belsis į langą… O kol auksinis ruduo, kviečiame išbandyti sočias, skanias ir lengvai pagaminamas rudenines salotas iš perlinio kuskuso, Briuselio kopūstų, moliūgo ir sėklų.

Reikės:

200 g virto perlinio kuskuso,
200 g moliūgo, Briuselio kopūstų,
100 g fetos,
1 raudonojo svogūno,
sėklų (saulėgrąžų, moliūgo…),
riešutų (labai tinka lazdyno),
mėtų lapelių (nepagailėti),
razinų,
padažui – alyvuogių aliejaus, garstyčių su grūdeliais, cukraus, druskos, citrinos sulčių.

Kuskusą išverdame sūdytame vandenyje.

Salotos su kuskusu

Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais, Briuselio kopūstus pjauname per pusę, svogūną supjaustome ketvirčiais. Pašlakstome aliejumi, pabarstome druska, pipirais, česnaku. Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes arba kol iškepa, bet neperkepa.

Keptuvėje lengvai apkepiname riešutus ir sėklas.

O toliau viskas labai paprasta – viską dedame į didelį dubenį, pilame padažą, gerai išmaišome, barstome smulkintus mėtų lapelius ir mėgaujamės.

Galima valgyti šaltas arba lengvai šiltas.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą