Po tokių pietų tikrai nesijausite apsunkę, o jau skonis… Pagaminti paprasta ir greita.
2 porcijoms reikės:
300–400 g lašišos filė,
po 0,5 šaukštelio druskos, pipirų, cukraus,
1 šaukšto aliejaus.
Blyneliams:
1 vidutinio dydžio cukinijos (~400 g),
2 kiaušinių,
2 šaukštų miltų,
1 šaukšto grietinės.
Padažui:
100 g grietinėlės,
1 šaukštelio garstyčių su grūdeliais,
1 šaukštelio majonezo,
druskos,
pipirų.
Lašišos gabaliukus pamarinuojame ir palaikome apie 15 min.
Blyneliams sutarkuojame cukiniją, pabarstome druska ir palaikome 5 min., po to nuspaudžiame susidariusias sultis.
Iš kiaušinių, grietinės, miltų užmaišome tešlą, sukrečiame cukiniją ir gerai permaišome. Iškepame blynelius ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrunda ir vidus iškepa.
Padažui grietinėlę pilame į puodą, dedame garstyčias ir majonezą, beriame druską ir pipirus. Lengvai pakaitiname.
Iškepame lašišą ir viską dedame į lėkštę.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.