Kai norisi greitai, lengvai, bet labai skaniai – lašiša grietinėlės ir garstyčių padaže yra šūvis tiksliai į dešimtuką. Patiekalas, kuriam paruošti neužtruksite ilgiau pusvalandžio, idealiai tiks ne tik paprastą darbo dieną vakarienei, bet ir šventiniam stalui nepadarys gėdos.
Reikės:
* 4 gabalėlių lašišos filė su oda (kiekvienas po 220 g),
* 2 smulkiai pjaustytų česnako skiltelių,
* 100 ml. balto sauso vyno (galite keisti sultiniu),
* 200 ml grietinėlės (35 %),
* 1 šaukštelio Dižono garstyčių,
* 0,5 šaukšto smulkiai pjaustytų krapų,
* 0,5 šaukšto smulkiai pjaustytų petražolių,
* 0,4 šaukštelio smulkiai tarkuotos citrinos žievelės,
* 1 šaukštelio šviežiai spaustų citrinos sulčių,
* 1 šaukšto sviesto,
* 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
* druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Nuskuskite žvynus nuo lašišos odelės, nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Kol kaista keptuvė, lašišos gabalėlius iš visų pusių aptepkite aliejumi ir apibarstykite druska bei pipirais. Sudėkite lašišos gabalėlius į įkaitintą keptuvę odele žemyn, prispauskite plokščia mentele ir palaikykite kelias sekundes, kad išsitiesintų ir tolygiai keptų.
Lašišos gabalėlius kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių. Apkeptą lašišą išimkite ant lėkštės ir palikite odele į viršų, kol paruošite padažą.

Lašišos filė grietinėlės ir garstyčių padaže
Keptuvėje palikite apie 1 šaukštą riebalų, įdėkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintą česnaką ir nuolat maišydami kepkite apie 15 skundžių (neapskrudinkite). Į keptuvę supilkite vyną ir maišydami virkite apie 1 minutę arba kol skysčio liks ne daugiau kaip šaukštas. Supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, citrinos žievelę, pagardinkite druska bei pipirais ir užvirkite. Maišydami virkite apie 1 minutę, kol padažas pradės tirštėti.
Į keptuvę suberkite žalumynus, išmaišykite ir sudėkite lašišos filė odele į viršų. Retkarčiais mentele pastumdydami gabalėlius virkite 3 minutes.
Paruoštą lašišą išimkite iš keptuvės, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Į lėkštę, kurioje tieksite, supilkite paruoštą padažą ir ant viršaus sudėkite lašišos gabalėlius.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Karšta košė
Karstakose.com