Lengvas šilauogių pyragas

Dalintis:

Kai norisi kažko saldaus, bet nėra laiko ilgiems eksperimentams virtuvėje, minkštas ir purus, lengvai pagaminamas šilauogių pyragas – puikus pasirinkimas pavasario pabaigai.

Šilauogių pyragas

Reikės:

2 kiaušinių, L dydžio,
170 g kefyro,
100 g kambario temperatūros sviesto,
130 g cukraus,
žiupsnelio vanilinio cukraus,
195 g kvietinių miltų,
1 arbat. š. kepimo miltelių,
1/2 arbat. š. sodos,
150 g šilauogių (+1 arbat. š. miltų),
1 valg. š. šviežios citrinos sulčių,
1 arbat. š. tarkuotos citrinos žievelės,
1 valg. š. džiūvėsėlių,
žiupsnelio druskos.

Dideliame inde išplakame kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų. Jei plakame elektriniu mikseriu, užteks minutės ir masė šiek tiek išputos. Į tešlą supilame ištirpintą ir atvėsintą sviestą, kefyrą, citrinos sultis ir įmaišome citrinos žievelę. Tešlos masę plakame kol ji taps vientisa. Kitame inde pasiruošiame miltus. Juos išsijojame kartu su kepimo milteliais, soda ir druska. Palaipsniui dedame miltus į tešlą ir gerai išmaišome. Neturi likti jokių miltų gabalėlių. Šaldytas arba šviežias šilauoges sumaišome su šaukšteliu miltų. Apvalios kepimo formos apačią išklojame kepimo popieriumi, pabarstome džiūvėsėliais, šonus patepame sviestu. Atsargiai sukrečiame tešlą ir ant viršaus išdėliojame uogas lengvai jas įspausdami. Pyragas kepamas iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Iškepusį pyragą atvėsiname ir pabarstome cukraus pudra.

Už receptą dėkojame Aušrai. Daugiau jos receptų rasite FB puslapyje „Skanauk su Aušra“

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą