Patys minkščiausi ir sultingiausi šonkauliukai, kokius tik yra tekę ragauti! Švelni, nuo kaulo krentanti mėsa ir saldžiarūgštė glazūra tobulai papildo patiekalą citrusinėmis natomis.
Reikės:
2 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių,
1 raudonosios paprikos,
1 apelsino žievelės,
1 žaliosios citrinos žievelės,
5 skiltelių česnako,
1 šaukštelio sojų padažo,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Glazūrai:
1 apelsino sulčių,
1 žaliosios citrinos sulčių,
3 šaukštų medaus,
1 šaukšto sojų padažo.
Kiaulienos šonkaulius įtrinkite druska ir pipirais.
Bulvių skustuku plonai nulupkite nuo apelsino ir žaliosios citrinos žieveles. Papriką supjaustykite didesniais gabalėliais. Į smulkintuvą sudėkite žieveles, papriką, česnako skilteles, įpilkite aliejų su sojų padažu, įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų ir sutrinkite iki košės konsistencijos. Šonkaulius aptepkite paruoštu marinatu, uždenkite maistine plėvele ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Šonkaulius įdėkite į skardą (su visu marinatu) ir keliais sluoksniais uždenkite folija. Mėsą šaukite į orkaitę ir kepkite 3 valandas.

Lėtai kepti kiaulienos šonkauliai
Kol kepa mėsa, paruoškite glazūrą. Dubenėlyje sumaišykite apelsino ir žaliosios citrinos sultis, medų ir sojų padažą. Ištraukite šonkaulius iš orkaitės, nuimkite foliją ir šakute patikrinkite mėsą – turi būti minkštutėlė, jeigu ne, tuomet vėl uždenkite folija, kepkite papildomas 20 minučių ir vėl patikrinkite. Šonkaulius perkelkite į švarią skardą, išklotą folija, ir apliekite trečdaliu glazūros. Padidinkite orkaitės kaitrą iki 220 laipsnių, pašaukite šonkaulius į orkaitę ir kepkite 25 minutes, kol gražiai apskrus. Praėjus 10 minučių, šonkaulius apliekite puse likusios glazūros ir praėjus dar 10 minučių apliekite likusia dalimi.
Iškeptus šonkaulius ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 minučių kambario temperatūroje, kad tolygiai pasiskirstytų mėsos sultys.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Karšta košė
Karstakose.com