Meksikietiškas maltos jautienos ir ryžių apkepas

Dalintis:

Meksikietiška virtuvė viena populiariausių pasaulyje ir ne veltui! Ryškios spalvos, kvapą gniaužiantys prieskonių aromatai, daržovių įvairovė ir viską apjungiantis fantastiškas skonis. Toks yra ir šis apkepas – pasakiškai skanus, išraiškingas ir nenuobodus. Iš nurodyto produktų kiekio sočiai pamaitinsite šešis alkanus asmenis.

Reikės:

* 600 g maltos jautienos,
* 250 g ilgagrūdžių ryžių,
* 1 svogūno,
* 3 skiltelių česnako,
* 1 raudonos paprikos,
* 1 žalios paprikos,
* 1 skardinės konservuotų juodųjų pupelių (400 g),
* 1 skardinės konservuotų kukurūzų (400 g),
* 80 ml pomidorų pastos,
* 850 ml vištienos sultinio iš kubelio,
* 75 g smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų + keli šaukštai patiekimui,
* 300 g tarkuoto mocarelos sūrio,
* 2 šaukštelių sojų padažo,
* 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
* 2 avokadų patiekimui,
* 1 šaukšto šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių avokadams.

Meksikietiškas maltos jautienos ir ryžių apkepas

Prieskonių mišiniui:

* 1,5 šaukšto džiovinto raudonėlio,
* 3 šaukštelių malto kumino,
* 3 šaukštelių svogūnų miltelių,
* 2 šaukštelių maltos saldžiosios paprikos,
* 0,5 šaukštelio maltų kajeno pipirų,
* 1,5 šaukštelio druskos,
* 0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
* 0,5 šaukštelio cukraus.

Pagardui:

* 2 saujų vyšninių pomidoriukų,
* 1 svogūno,
* 2 šaukštų šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių,
* druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Paruoškite pagardą. Į dubenėlį sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus pomidoriukus, smulkiai supjaustytą svogūną, citrinos sultis, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Dubenėlį uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol prireiks.

Į vieną dubenėlį suberkite smulkiai pjaustytus svogūną ir česnako skilteles, o į kitą nedideliais kubeliais supjaustytas paprikas.

Atskirame dubenėlyje sumaišykite visus prieskonių mišiniui skirtus ingredientus.

Į sietelį suberkite konservuotas juodąsias pupeles ir nuskalaukite šaltu vandeniu. Ten pat suberkite konservuotus kukurūzus ir palikite sietelyje, kad nuvarvėtų.

Į didesnį puodą įpilkite du šaukštus aliejaus ir įkaitinkite. Į puodą berkite svogūnus su česnaku ir maišydami kepkite apie 2 minutes, kol suminkštės. Sudėkite maltą jautieną. Mėsą kepkite apie 7 minutes, kol išgaruos drėgmė. Ant mėsos suberkite prieskonių mišinį, gerai išmaišykite ir kepkite apie pusę minutės. Sudėkite pomidorų pastą, supilkite sultinį, išmaišykite. Į puodą suberkite ryžius, konservuotas pupeles su kukurūzais, įpilkite sojų padažą, viską išmaišykite ir užvirkite. Troškinį virkite 25 minutes, tuomet nuimkite dangtį ir viską išmaišykite. Jeigu ryžiai dar kieti, virkite papildomas 5 minutes.

Orkaitę įkaitinkite iki 240 laipsnių. Išvirusį troškinį nuimkite nuo ugnies, įmaišykite svogūnų laiškus (75 g), pusę mocarelos sūrio (150 g) ir viską gerai išmaišykite. Troškinį perdėkite į keraminį indą arba palikite puode. Ant viršaus užbarstykite likusį mocarelos sūrį ir šaukite į orkaitę. Kepkite 7 minutes, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Meksikietišką maltos jautienos ir ryžių apkepą apibarstykite svogūnų laiškais ir tiekite su gabalėliais supjaustytais avokadais, apšlakstytais žaliosios citrinos sultimis, ir pomidorų pagardu.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą