Šie blyneliai itin purūs ir lengvi, o pagaminti jiems prireiks visai nemenko gabalo moliūgo. Tai ypač aktualu, kai užaugintus ar dovanotus moliūgus reikia suvartoti. O jeigu dar nežinojote, priminsime moliūgų naudą – juose gausu vitaminų A, C, E, K, mineralinių medžiagų ir mikroelementų: kalio, vario, mangano ir šiek tiek geležies. Moliūgas yra vienas ir didžiausių beta karotino šaltinių. Ir dar – moliūgas turi labai mažai kalorijų.
Reikės:
500 g moliūgo be odelės,
200 g fetos sūrio,
4 kiaušinių,
6 šaukštų bulvių krakmolo,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
augalinio aliejaus kepimui (saulėgrąžų, alyvuogių ar kt.).
Moliūgą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į dubenį su moliūgu, o baltymus – į kitą indą. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų. Į dubenį su moliūgu ir tryniais sudėkite sutrupintą ar nedideliais kubeliais supjaustytą fetą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Ten pat įsijokite bulvių krakmolą ir vėl gerai išmaišykite. Į blynelių masę per tris kartus (kad lengviau išsimaišytų) sukrėskite išplaktus baltymus, kaskart atsargiai ir švelniai išmaišydami. Blynelių masė bus skystoka.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite ant nedidelės ugnies. Kepkite blynelius, kol taps gražios auksinės spalvos.
Patiekite su grietine, tinka ir šviežios salotos.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Karšta košė
Karstakose.com