Moliūgų blyneliai su feta

Dalintis:

Šie blyneliai itin purūs ir lengvi, o pagaminti jiems prireiks visai nemenko gabalo moliūgo. Tai ypač aktualu, kai užaugintus ar dovanotus moliūgus reikia suvartoti. O jeigu dar nežinojote, priminsime moliūgų naudą – juose gausu vitaminų A, C, E, K, mineralinių medžiagų ir mikroelementų: kalio, vario, mangano ir šiek tiek geležies. Moliūgas yra vienas ir didžiausių beta karotino šaltinių. Ir dar –  moliūgas turi labai mažai kalorijų.

Reikės:

500 g moliūgo be odelės,
200 g fetos sūrio,
4 kiaušinių,
6 šaukštų bulvių krakmolo,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
augalinio aliejaus kepimui (saulėgrąžų, alyvuogių ar kt.).

Moliūgų blynai su feta

Moliūgą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į dubenį su moliūgu, o baltymus – į kitą indą. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų. Į dubenį su moliūgu ir tryniais sudėkite sutrupintą ar nedideliais kubeliais supjaustytą fetą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Ten pat įsijokite bulvių krakmolą ir vėl gerai išmaišykite. Į blynelių masę per tris kartus (kad lengviau išsimaišytų) sukrėskite išplaktus baltymus, kaskart atsargiai ir švelniai išmaišydami. Blynelių masė bus skystoka.

Į keptuvę įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite ant nedidelės ugnies. Kepkite blynelius, kol taps gražios auksinės spalvos.

Patiekite su grietine, tinka ir šviežios salotos.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą