Šeši ingredientai, geras pusvalandis darbo ir garantuojame – į pirktinį daugiau net nežvilgtelėsite. Šio padažo skonių (saldu, aštru, rūgštu) harmonija tobula – nei pridėsi, nei atimsi.
Reikės:
115 g raudonųjų aitriųjų paprikų,
225 g baltojo cukraus,
125 ml ryžių acto,
250 ml vandens,
3 skiltelių česnako,
1 šaukšto kukurūzų krakmolo,
2 šaukštų šalto vandens.
Paruoškite 500 ml talpos stiklainį. Stiklainį su dangteliu išplaukite karštame vandenyje (galite su soda), iškaitinkite.
Aitriąsias paprikas nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaustykite paprikų kotelius, perpjaukite išilgai, smulkiai sukapokite ir suberkite į prikaistuvį. Jeigu norite švelnesnio skonio padažo, iš kelių paprikų išimkite sėklas. Į tą patį prikaistuvį suberkite smulkiai sukapotas česnakų skilteles, cukrų, supilkite vandenį (250 ml), ryžių actą ir išmaišykite.
Dubenėlyje išmaišykite krakmolą su dviem šaukštais šalto vandens.
Prikaistuvį kaitinkite ant vidutinės ugnies (retkarčiais pamaišydami), kol padažas užvirs ir ištirps cukrus. Tuomet ugnį padidinkite ir beveik nuolat maišydami virkite apie 12 minučių (jeigu padažas kunkuliuoja pernelyg intensyviai, mažinkite ugnį).
Dar kartelį išmaišykite krakmolo mišinį ir supilkite į prikaistuvį. Nuolat maišydami padažą virkite apie 3 minutes, kol sutirštės.
Prikaistuvį nuimkite nuo ugnies ir leiskite padažui kelias minutes atvėsti. Tai padės paprikų gabalėliams tolygiai pasiskirstyti padaže. Padažą supilkite į paruoštą stiklainį, užsukite dangteliu, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir laikykite šaldytuve iki 3 mėnesių.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Karšta košė
Karstakose.com