Artėjant vasarai vis mažiau norisi šilto maisto. O tuo labiau, kai jį reikia gaminti prie šiltų puodų ir viryklių. Siūlome išbandyti gaivinantį vasarišką bananų pyragą.
Reikės:
500 g meduolių,
4–6 bananų (pagal skonį),
900 g jogurto (pasirinkto skonio),
0,5 šaukštelio citrinų rūgšties,
400 g grietinės,
1 šaukšto cukraus.
Sutraiškykite meduolius (rekomenduojama nelabai smulkiais gabaliukais). Grietinę sumaišykite su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Bananus supjaustykite smulkiomis riekelėmis. Meduolius pilkite į tortinę, o ant viršaus – jogurtą ir išdėliokite bananus.
Antram sluoksniui vėl pilkite meduolius, ant viršaus – grietinę ir vėl išdėliokite bananus. Viršutinis sluoksnis turi būti meduolių.
Sluoksnių galite formuoti tiek, kiek norite.
Baigę sluoksniuoti pyragą dėkite į šaldytuvą ir laikykite 12 valandų, kol sustings.
Skanaus!
Dėkojame Urtei Čekanauskaitei už receptą.