Nekeptas šokoladinis varškės tortas

Dalintis:

Stulbinantis receptas! Kitą taip greitai ir paprastai pagaminamo torto receptą vargu rasite. Pusvalandis jūsų brangaus laiko ir paruoštas tortas jau stingsta šaldytuve.

Reikės:

* 1 kg trintos kambario temperatūros varškės (tinka „President“),
* 400 g juodojo šokolado (65 proc.),
* 250 ml cukraus pudros,
* 1 išskobtos vanilės ankšties,
* žiupsnelio druskos,
* 24 cm skersmens apvalios nuimamais kraštais kepimo formos.

Nekeptas varškės tortas

Pagrindui:

* 200 g trapių šokoladinių sausainių (tinka „Selga“),
* 75 g sviesto,
* 1 šaukšto žemės riešutų sviesto (nebūtinai).

Glajui:

* 100 g juodojo šokolado (65 proc.),
* 20 g sviesto,
* 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus.

Kepimo formą, tiek dugną, tiek šonus, aptepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.

Sausainius sutrupinkite iki labai smulkių trupinių. Sviestą ištirpinkite ir dubenyje sumaišykite su sausainių trupiniais bei riešutų sviestu. Masę šaukštu tolygiai paskirstykite ant formos dugno ir truputį paspausdami suformuokite torto pagrindą. Dėkite į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.

Į dubenį su varške įsijokite cukraus pudrą, suberkite vanilę, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą (400 g).

Į varškės masę dėkite po 3 šaukštus šokolado, kaskart energingai maišydami šluotele iki vientisos konsistencijos, kol sudėsite visą. Varškės ir šokolado masę tolygiai paskirstykite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms arba nakčiai.

Sustingusį tortą išimkite iš šaldytuvo, nuimkite formos kraštą ir kepimo popierių. Tortą kartu su popieriumi (esantį po pagrindu) perkelkite į lėkštę, galite jį ištraukti arba palikti.

Paruoškite glajų. Į karščiui atsparų dubenį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, sviestą ir supilkite aliejų. Viską ištirpinkite vandens vonelėje ir šluotele gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Ant torto viršaus ties viduriu supilkite glajų ir tolygiai paskirstykite jį po visą plotą leisdami truputį nubėgti nuo kraštų.

Tortą dėkite 30 minučių į šaldytuvą.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą