Nicos salotos – prancūzų virtuvės klasika. Jos buvo sukurtos Nicoje XIX amžiaus pabaigoje ir pagrindiniai ingredientai buvo pomidorai, ančiuviai bei alyvuogių aliejus. Sako, kad šių salotų versija, kurią jums šiandien pristatome, viena populiariausių visame pasaulyje. Puikiai tiks šylančio pavasario vakarėliui.
Reikės:
1 salotos,
1 raudonojo svogūno,
100 g žalių šparaginių pupelių,
5 mažų bulvyčių arba 200 g įprastų bulvių,
10 mažų pomidoriukų arba 2 vidutinio dydžio pomidorų,
2 kiaušinių,
10 juodųjų alyvuogių su kauliukais,
4 ančiuvių filė aliejuje,
230 g konservuoto tuno aliejuje,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
1 česnako skiltelės,
1 šaukštelio dižono garstyčių,
1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Paruoškite padažą: česnaką pasmulkinkite ir su žiupsneliu druskos sutrinkite grūstuvėje, sudėkite į dubenėlį su likusiais padažo ingredientais ir gerai išplakite. Padažą laikykite uždengtą šaldytuve, išimkite 10 min. prieš tiekdami salotas.
Neskustas nuplautas bulves išvirkite (verdant pasūdykite). Išvirusias nukoškite ir atvėsusias supjaustykite nedidelėmis riekelėmis (mažas bulvytes į keturias dalis).
Kietai išvirkite kiaušinius (virkite 12 min.). Atvėsusius supjaustykite į 4 dalis.
Nupjaustę galiukus, išvirkite šparagines pupeles (virkite apie 2–3 min.). Išvirusias nukoškite ir paskalaukite po labai šaltu vandeniu. Perpjaukite per pusę, didesnes – į 3 dalis.
Iš alyvuogių išimkite kauliukus, padalinkite į 3 ar 4 dalis. Supjaustykite pomidorus. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Ančiuvių filė supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Į dubenį, kuriame tieksite salotas, sudėkite stambiai plėšytus salotų lapus. Ant viršaus išdėliokite pomidoriukus, bulves, alyvuoges, raudonąjį svogūną, šparagines pupeles, į mažesnius gabalėlius išskirstytą tuną, kiaušinio skilteles ir smulkintus ančiuvius. Viską apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir nedideliu žiupsneliu druskos. Salotas apšlakstykite padažu ir labai švelniai viską išmaišykite.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Karšta košė
Karstakose/com