Pradedant nokti pirmiesiems obuoliams ir slyvoms, puiki galimybė paskanauti. Tikras vasaros desertas. Garantuojame – šį paprastai tobulą pyragą norėsite kepti vėl ir vėl, ir gal net iš dviejų porcijų.
Reikės:
2 kiaušinių,
70 g miltų + 30 g migdolų miltų (jei neturite, berkite 100 g miltų),
70 g cukraus,
40 g aliejaus,
120 ml pieno,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
cinamono,
vanilinio cukraus,
4 obuolių
3 slyvų.
Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis, slyvas – gabaliukais.
Visus likusius tešlai skirtus produktus sudedame į dubenį ir plaktuvu gerai išmaišome (tešla bus skysta).
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame pjaustytus obuolius, ant viršaus beriame slyvų gabaliukus. Pilame tešlą, barstome cinamonu.
Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
Skanaus!
Daugiau receptų FB „Skanaus maisto pasaulis“