Obuolių pyragas

Dalintis:

Paprastutis obuolių pyragas – be jo neįsivaizduojami namai nei rudenį, nei žiemą. Kasdieniai produktai, šiek tiek įmantresnė gaminimo technika, truputis laiko ir jaukumu užliejantys kvapai garuoja ant jūsų stalo.

Reikės:

900 g kietesnių obuolių,
2 kiaušinių,
250 g cukraus,
2 šaukštų pieno,
vanilinio cukraus,
180 g miltų,
5 šaukštų bulvių krakmolo,
2,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio malto cinamono,
žiupsnelio druskos,
80 g šalto sviesto,
cukraus pudros apibarstymui,
saujelės migdolų riekelių apibarstymui (nebūtinai),
26 cm skersmens apvalios kepimo formos.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formos dugną ir šonus truputį patepkite sviestu (kad popierius priliptų) ir išklokite kepimo popieriumi.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir šluotele plakite apie 4 minutes, kol masė sutirštės. Į plakinį supilkite pieną, vanilę ir gerai išmaišykite.

Į kitą dubenį įsijokite miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius, cinamoną bei druską ir gerai išmaišykite. Sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į miltų mišinį ir trinkite tarp pirštų, kol mišinys taps panašus į trupinius.

Nuluptus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į miltų mišinį ir atsargiai išmaišykite. Ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį ir mentele viską gerai išmaišykite, kol nesimatys sausų miltų.

Tešlą krėskite į kepimo formą ir šaukštu tolygiai paskirstykite. Viršų apibarstykite šaukštu cukraus ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 45 minutes. Ar iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Kol kepa pyragas, paruoškite migdolus. Sausą keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, suberkite migdolus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol švelniai apskrus.

Iškeptą pyragą palikite 10 minučių kepimo formoje, kad šiek tiek atvėstų. Tuomet išimkite iš formos, apibarstykite kepintais migdolais, cukraus pudra ir ragaukite.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą