Orkaitėje kepti šniceliai su svogūnų padažu

Dalintis:

Nepaprastai purūs ir sultingi maltos mėsos kepsneliai jus tikrai maloniai nustebins. Šis šnicelis – tikrų tikriausias visų kotletų karalius! Neįtikėtino mėsos minkštumo paslaptis – tarkuoti svogūnai. Iš nurodytų produktų pagaminsite 8 porcijas.

Šniceliams reikės:

1 kg maltos kiaulienos,
2 svogūnų,
3 kiaušinių,
5 šaukštų džiūvėsėlių,
120 ml pieno,
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
0,5 šaukštelio džiovinto čiobrelio,
žiupsnelio džiovinto mairūno,
žiupsnelio džiovinto rozmarino,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų sviesto,
alyvuogių aliejaus.

Orkaitėje kepti šniceliai su svogūnų padažu

Padažui:

2 smulkiai pjaustytų svogūnų,
200 ml vandens,
200 ml riebios grietinėlės,
2 šaukštelių Dižono garstyčių,
1 šaukštelio sojų padažo,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų sviesto.

Į dubenį stambia tarka sutarkuokite svogūnus. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, gerai išminkykite ir leiskite 5 min. pastovėti.

Į kitą dubenį suberkite džiūvėsėlius, užpilkite pienu ir išmaišykite. Palikite 5 min., kad išbrinktų.

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.

Į mėsą sudėkite išbrinkusius džiūvėsėlius, kiaušinių trynius, suberkite prieskonius, pasūdykite ir gerai išminkykite.

Baltymus išplakite iki standžių putų. Sukrėskite juos į mėsą ir įmaišykite į masę. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus, plokščius šnicelius. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Šnicelius apkepkite keptuvėje su trupučiu sviesto ir aliejaus iš abiejų pusių. Apkeptus šnicelius dėkite į aliejumi pateptą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Kol šniceliai kepa (arba dar geriau iš anksto), pagaminkite padažą. Sviestą ištirpinkite prikaistuvyje, berkite svogūnus ir pamaišydami kepkite apie 20 min. Supilkite vandenį ir grietinėlę. Retkarčiais pamaišydami padažą virkite apie 25 min., kol pradės tirštėti. Tuomet dėkite garstyčias, pilkite sojų padažą ir pagardinkite druska bei pipirais.

Iškeptus šnicelius tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše bei mėgiamomis salotomis.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė
Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą