Šį receptą „Tauragės kurjerio“ skaitytojams pasiūliusi Dainora Raudonienė sako, kad tikroji jo autorė – jos dukra. Užtenka uogienių, reikia kažko kito. Padažas išbandytas, visiems labai patiko – nebereikės pirkti visokių adžikų. Labai tinka su mėsos patiekalais ir net jai marinuoti. Dėkojame Dainorai.
Reikės:
1 kg raudonųjų serbentų,
cukraus,
druskos,
acto,
maltų pipirų (karčiųjų ir kvapniųjų),
5 gvazdikėlių,
4–5 skiltelių išspausto česnako,
1/4 šaukštelio čili miltelių,
agaro, kad būtų tirštesnis.
Pagal šį receptą gausite 4 nedidelius indelius padažo. Galima gaminti ir be čili, jei kas nemėgsta aštrumo.
Nuplautus serbentus pavirti su cukrumi, sutrinti trintuvu, į serbentų masę sudėti visus likusius ingredientus (Dainora sako, kad šįkart serbentus į stiklainėlius dėjo su visais grūdeliais, bet kitą kartą pertrintų per sietelį). Proporcijos nenurodytos, nes, pasak recepto autorių, – „vis bėrėm, maišėm ir ragavom“. Pajausite, ko dar norėtųsi – cukraus ar druskos. Padažas verda apie pusvalandį.
Ypač maloniai nuteikia gvazdikėlių aromatas – šiam padažui jis suteikia neįprasto skonio.