Purūs morkų ir riešutų sausainiukai

Dalintis:

Po sočių savaitgalio pietų kartais galima leisti sau paskanauti deserto. Siūlome paragauti maistingųjų sausainiukų – morkos ir riešutai suteikia ypatingai malonaus skonio.

Reikės:

100 g sviesto,
100 g smulkintų graikinių riešutų,
100 g morkų,
150 g miltų,
35 ml klevų sirupo,
50 g cukraus,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio cinamono.

Morkų ir riešutų sausainiai

Su kiaušiniais, cukrumi ir klevų sirupu mikseriu išplakame kambario temperatūros sviestą. Suberiame smulkintus graikinius riešutus. Smulkia tarka įtarkuojame morkas. Beriame kepimo miltelius ir palengva įmaišome miltus. Suberiame cinamoną. Masę dedame 10 minučių į šaldiklį.

Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir išdėliojame skardoje, palikdami truputį didesnius atstumus, nes rutuliukai kepdami virs blyneliais.

Kepame 175 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Viktorijai Vaičekauskytei.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą