Pyragėliai su obuoliais

Dalintis:

Receptas paprastas, o pagal jį iškepti pyragėliai labai gardūs.

Tešlai reikės:

300 g miltų,
125 g varškės,
100 ml pieno,
80 g cukraus,
75 ml aliejaus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio (aptepimui),
šiek tiek cukraus pudros pabarstymui.

Įdarui:

3 obuolių,
1 šaukšto cukraus,
sviesto (kepimui).

Įdarui keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite kubeliais pjaustytus obuolius ir cukrų. Kepkite ant mažos ugnies uždengtus dangčiu, kol suminkštės. Iškepusius atvėsinkite.

Tešlai į dubenį sudėkite varškę, pilkite pieną, aliejų, berkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išminkykite tešlą.

Tešlą iškočiokite, puodeliu išspauskite skritulius. Į kiekvieną dėkite įdaro, užlenkite ir užspauskite šakute kraštus. Pyragėlius guldykite į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų ištepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 min. Iškepusius ir kiek pravėsusius apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Monikai Mackevičiūtei.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą