Rabarbarų ir maskarponės pyragas

Dalintis:

Pasirodžius pirmajam šių metų rabarbarų derliui, pats metas naujam pyragui. Jam reikės 26 cm skersmens formos.

Tešlai:

250 g miltų,
125 g cukraus,
125 g kambario temperatūros sviesto,
2 kiaušinių,
2 šaukštelių kepimo miltelių.

Įdarui:

Rabarbarų ir maskarponės pyragas

250 g maskarponės sūrio,
200 g grietinės (vidutinio riebumo),
150 g cukraus,
1 citrinos sulčių,
4 kiaušinių,
50 g migdolų drožlių,
1 kg rabarbarų + 2 šaukštų cukraus.

Iš tešlai skirtų produktų suminkome minkštą tešlą (bus lipni, bet nepadauginkite miltų), suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 minučių.

Nuluptus rabarbarus supjaustome nedideliais gabalėliais, beriame cukrų, išmaišome ir paliekame pastovėti.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.

Imame tešlą iš šaldytuvo ir pirštais suformuojame pyrago pagrindą bei jo sieneles. Ant viršaus beriame rabarbarus (jei bus skysčio, jį nupilkite).

Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Gaminame įdarą. Į dubenį beriame cukrų, mušame kiaušinius, sukrečiame maskarponę ir grietinę. Viską gerai išmaišome iki vientisos skystos masės.

Traukiame pyragą iš orkaitės ir lėtai pilame įdarą ant rabarbarų, barstome migdolų drožlėmis. Šauname pyragą atgal į orkaitę ir kepame dar 45 minutes 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.

Iškepus pyragas bus labai minkštas, leiskite pastovėti kambario temperatūroje, kol atvės, o po to dėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms (per naktį palaikytas šaldytuve dar skanesnis).

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą