Na, ką – pradedam rabarbarų sezoną. Super lengvas, drėgnas, su rūgštele pyragas bus vienas jūsų favoritų šį pavasarį. Rekomenduojama 23 cm skersmens kepimo forma.
Tešlai reikės:
100 g miltų,
50 g migdolų miltų,
1 kiaušinio,
100 g cukraus,
170 g grietinės,
75 g sviesto,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
vanilės,
žiupsnelio druskos.
Trupiniams:
50 g sviesto,
100 g miltų,
50 g cukraus.
Įdarui:
300 g gabaliukais supjaustytų rabarbarų,
2 obuolių,
mėgstamų uogų (nebūtinai).
Trupiniams ištirpiname sviestą, suberiame cukrų ir miltus bei suformuojame trupinius. Dedame į šaldytuvą.
Tešlai grietinę išmaišome su kiaušiniu, vanile ir druska. Abiejų rūšių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Į miltus sudedame minkštą sviestą, suformuojame trupinius ir supilame grietinės masę. Viską gerai išmaišome ir pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Ant tešlos suberiame supjaustytus rabarbarus ir obuolius bei turimas uogas, jei naudosite.
Beriame tešlos trupinius ir kepame apie 50 minučių 190 laipsnių temperatūroje arba kol iškeps.
Iškepus leidžiame atvėsti.
Puikiai tinka skanauti tiek šiltą su ledais, tiek gerai atvėsusį.
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.