Kiekviena šeimininkė ar šeimininkas Raganos kepsnį kepa arba bent jau yra apie jį girdėję, tačiau kiekvienoje virtuvėje jis – vis kitoks. Nijolė Budvytytė siūlo štai šią Raganos kepsnio versiją. Dėkojame jai.
Reikia:
500 g faršo,
8 vidutinio dydžio bulvių,
3 kiaušinių,
1 svogūno,
250 g tarkuotojo kietojo sūrio (Nijolė naudojo „Džiugą“),
4 šaukštų grietinėlės,
2 šaukštų grietinės,
2 šaukštų miltų,
mėgstamų prieskonių, druskos, pipirų.
Bulves sutarkuoti stambia tarka, truputį nuspausti, įberti 50 g sūrio, bulvių prieskonių, druskos, pipirų ir išmaišyti. Pusę bulvių masės sukrėsti į riebalais išteptą skardą.
Ant bulvių masės dėti paruoštą faršą (į faršą įmaišyti smulkintą ir pakepintą svogūną, maltos mėsos prieskonių, druskos ir pipirų). Ant faršo kloti antrą pusę bulvių masės.
Kiaušinius suplakti su grietine, grietinėle, miltais, 150 g sūrio ir prieskoniais. Šį plakinį užpilti ant bulvių. Pabadyti šakute.
Kepti 1 val. 20 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Likusius 50 g sūrio užberti prieš baigiant kepti.
Labai gardu su grybų padažu.