Raganos kepsnys

Dalintis:

Kiekviena šeimininkė ar šeimininkas Raganos kepsnį kepa arba bent jau yra apie jį girdėję, tačiau kiekvienoje virtuvėje jis – vis kitoks. Nijolė Budvytytė siūlo štai šią Raganos kepsnio versiją. Dėkojame jai.

Raganos kepsnys

Reikia:
500 g faršo,
8 vidutinio dydžio bulvių,
3 kiaušinių,
1 svogūno,
250 g tarkuotojo kietojo sūrio (Nijolė naudojo „Džiugą“),
4 šaukštų grietinėlės,
2 šaukštų grietinės,
2 šaukštų miltų,
mėgstamų prieskonių, druskos, pipirų.

Bulves sutarkuoti stambia tarka, truputį nuspausti, įberti 50 g sūrio, bulvių prieskonių, druskos, pipirų ir išmaišyti. Pusę bulvių masės sukrėsti į riebalais išteptą skardą.

Ant bulvių masės dėti paruoštą faršą (į faršą įmaišyti smulkintą ir pakepintą svogūną, maltos mėsos prieskonių, druskos ir pipirų). Ant faršo kloti antrą pusę bulvių masės.

Raganos kepsnys

Kiaušinius suplakti su grietine, grietinėle, miltais, 150 g sūrio ir prieskoniais. Šį plakinį užpilti ant bulvių. Pabadyti šakute.

Kepti 1 val. 20 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Raganos kepsnys

Likusius 50 g sūrio užberti prieš baigiant kepti.

Labai gardu su grybų padažu.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą