Mėgstate turėti „paruoštukų“, o ypač dabar, kai artėja šventės? Šis receptas tikrai pravers.
Reikės:
1 kg raudonųjų svogūnų,
200 g rudojo (būtinai) cukraus,
3 lauro lapelių,
100 ml raudonojo vyno acto,
2 šaukštų aliejaus,
1 cinamono lazdelės arba 1 šaukštelio malto cinamono,
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio (imbiero, muskato, cinamono, juodųjų pipirų),
1 šaukštelio druskos (arba pagal skonį).
Svogūnus nulupame, pjauname per pusę ir kuo ploniau supjaustome pusžiedžiais.
Į keptuvę pilame aliejų, beriame svogūnus ir druską, metame lauro lapelius. Troškiname apie 15 minučių arba kol svogūnai suminkštės ir lengvai pagels. Tuomet supilame cukrų, raudonojo vyno actą, beriame prieskonius, įdedame cinamono lazdelę. Išimame lauro lapelius ir ant silpnos ugnies, nuolat pamaišydami, troškiname apie 25 minutes, kol skystis išgaruoja ir svogūnai karamelizuojasi.
Šiltus svogūnus dedame į švarius indelius, užsukame, atvėsiname ir – į šaldytuvą. Iš nurodyto kiekio gausite 3 nedidelius indelius.
Puikus pagardas prie sūrių, duonelių, tinka karštiems sumuštiniams, mėsos patiekalams…
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.