Jokie kiti savaitgalio pusryčiai negali konkuruoti su rikotos blyneliais, o ypač vaikams. Labai lengvai pagaminami, purūs, lengvi kaip pūkas ir ypač skanūs. Iš nurodyto produktų kiekio blynelių turėtų pakakti keturiems žmonėms, na, trims tai sočiai.
Reikės:
4 kiaušinių (jeigu labai maži, tuomet 5),
250 g rikotos sūrio,
4 šaukštų cukraus,
110 g kvietinių miltų (apytiksliai 4 kupini šaukštai),
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos,
lydyto sviesto, saulėgrąžų, kokosų ar kito augalinio aliejaus kepimui (tik jokiu būdu nenaudokite alyvuogių aliejaus),
priedų patiekimui: grietinės, klevų sirupo, įvairios uogienės, trintų šaldytų ar šviežių uogų.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Į dubenį su tryniais suberkite cukrų ir gerai išplakite šluotele, kol masė pabals. Į išplaktus trynius supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite rikotos sūrį ir šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos. Išplakite iki standžių putų.
Į atskirą dubenėlį persijokite miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais. Miltus berkite į rikotos masę ir išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turėtų būti riebios grietinės tirštumo. Į tešlą per tris kartus atsargiai ir švelniai įmaišykite baltymus. Į įkaitintą keptuvę dėkite po šaukštą tešlos, šaukšto nugarėle švelniai išlyginkite paviršių ir kepkite apie 3 minutes, kol apačia gražiai apskrus (blynai turi kepti lėtai ant mažos ugnies). Blynus apverskite, kepkite dar apie 2 minutes, kol ir kita pusė gražiai apskrus.
Blynelius skanaukite su savo pasirinktais priedais. Skanaus!
Daugiau receptų FB „Karšta košė“ ir karstakose.com