Rikotos sūrio pyragėliai su žolelėmis

Dalintis:

Gegužės 6-oji – Tarptautinė diena be dietų. O dar savaitgalis artėja. Savaitgaliui reikia greito, skanaus ir lengvai pagaminamo patiekalo recepto. Tai jei ruošiatės į gamtą, pas draugus ar tiesiog leisite laiką namuose, kviečiame išbandyti rikotos sūrio pyragėlius.

Reikės:

2 pakelių mielinės picos tešlos (po 400 g),

Rikotos sūrio pyragėliai su žolelėmis

Įdarui:

1–2 indelių rikotos sūrio (priklausomai nuo to, kiek daug norite įdaro),
50 g špinatų lapų,
50 g fetos sūrio,
mėtų,
svogūno laiškų,
peletrūno,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 kiaušinio trynio,
druskos,
pipirų,
1 kiaušinio pyragėliams aptepti,
tarkuoto parmezano pabarstymui.

Pirmiausia pagaminame įdarą. Į dubenį dedame rikotos sūrį, beriame druską, pipirus, fetos ir fermentinį sūrius, smulkintas žoleles ir įmušame kiaušinio trynį. Patarimas – būtinai įdėti mėtų ir peletrūno, tuomet skonis bus ypatingas. Visus ingredientus gerai išmaišome, paragaujame, ar netrūksta sūrumo.

Rikotos sūrio pyragėliai su žolelėmis

Mielinės tešlos gabaliuką/lakštą iškočiojame. Paimamame norimo dydžio lėkštę/puodelį ir išspaudžiame apskritimą. Ant pusės tešlos dedame įdarą ir lengvai užlenkiame. Pirštais gražiai užsukame kraštus. Peiliu įpjauname keletą įpjovų pyragėlio viršuje, patepame kiaušiniu ir pabarstome parmezano sūriu.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 220–230 laipsnių, apie 15 min. arba kol gražiai apskrus.

Patiekti su mėgstamu padažu, šviežiomis daržovėmis. Skanūs ir karšti, ir šalti.

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.