Tauragiškės šeimininkės jau džiaugiasi pirmuoju raudonskruosčių ridikėlių derliumi. Sako, kad šiemet ridikėliai bent kol kas geriausiai dera šiltnamiuose, o lysvėse pasėtų dar šiek tiek reikės palaukti. Savaitgalis žada būti šiltas, atsigaivinimui pats tas įprastus šaltibarščius pakeisti šalta ridikėlių sriuba.
Reikės:
300 g. ridikėlių,
2 trumpavaisių agurkų (galima pjaustyti ir ilguosius agurkus),
pundelio svogūnų laiškų (jei darže jų neturite, galite smulkiai supjaustyti nedidelę svogūno galvą),
pundelio krapų,
litro šaltibarščių kefyro,
šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų,
šlakelio citrinos sulčių.
Visas daržoves kruopščiai nuplauname ir nusausiname. Ridikėlius ir agurkus smulkiai supjaustome, o krapus su svogūnai sukapojame.
Ridikėlius, agurkus ir žalumynus suberiame į dubenį, užpilame kefyru ir išmaišome. Įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais. Norint, kad sriuba būtų dar skanesnė, šaldytuve ją palaikykite 2 valandas. Skanaus!