Šalta sriuba su ridikėliais, graikiniais riešutais ir feta

Dalintis:

Karštą vasaros dieną, kai labiau norisi lengvo maisto, ši sriuba tiesiog tobula! Ingredientai visiems gerai pažįstami, nebrangūs ir lengvai randami bet kokioje parduotuvėje ar turgelyje.

Reikės:

1 litro kefyro (2,5 % riebumo),
4 trumpavaisių agurkų,
8 ridikėlių,
2 česnako skiltelių,
0,5 raudonojo svogūno,
2 šaukštų smulkiai kapotų šviežių krapų,
5 šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų,
1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
4 šaukštų smulkiai kapotų graikinių riešutų,
80 g fetos,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus pašlakstymui.

Į dubenį supilkite kefyrą. Česnako skilteles truputį pasmulkinkite ir su žiupsneliu druskos sutrinkite grūstuvėje iki košelės konsistencijos. Trintą česnaką sudėkite į kefyrą ir gerai išmaišykite.

Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, ridikėlius – plonais griežinėliais, o raudonąjį svogūną labai smulkiai. Visas daržoves ir smulkintus žalumynus suberkite į kefyrą ir išmaišykite.

Į sriubą įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.

Sriubą uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių (galite ir ilgiau) įdėkite į šaldytuvą, kad susibalansuotų skoniai.

Sriubą pilkite į dubenėlius, ant viršaus užberkite smulkintų graikinių riešutų, užtrupinkite fetos ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Šaltą sriubą tiekite su šviežiomis virtomis arba keptomis bulvėmis.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.