Sausainių pyragas su pudingo ir chalvos pertepimu

Dalintis:

Jei tik norisi ko nors saldaus. Nebrangu, greita ir labai skanu pasigaminti šį pyragą su pudingo ir chalvos pertepimu.

Reikės:

4 pakelių sausainių,
250 g juodųjų serbentų uogienės,
400 g chalvos (tinka žemės riešutų),
riešutų pyragui apibarstyti (recepto autorė naudojo žemės riešutus)

Pudingui:

1 litro pieno,
200 g sviesto,
70 g miltų,
60 g krakmolo,
120 g cukraus,
1 kiaušinio,
20 g romo.

Sumaišyti miltus, krakmolą, cukrų, kiaušinį, romą ir 1 stiklinę pieno. Likusį pieną užvirinti. Sumaišyti su miltų mišiniu ir pakaitinti, kol sutirštės. Būtinai maišyti, kad neprisviltų. Atvėsinti (galima pasiruošti iš vakaro).
Kambario temperatūros sviestą išplakti iki purumo. Per kelis kartus įplakti pudingą. Įmaišyti sutrupintą chalvą (šiek tiek palikti pyragui apibarstyti).

Sluoksniuoti: sausainiai (5×3), 1/3 kremo, sausainiai, uogienė, sausainiai, 1/3 kremo, sausainiai, 1/3 kremo. Viršų pabarstyti sutrupintais sausainiais, chalva ir paskrudintais kapotais riešutais. Palaikyti bent parą šaltai.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Daivai Karpavičienei

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą