Sausainukai su chalva

Dalintis:

Saikingas saldumynų vartojimas ne tik pakelia nuotaiką, bet ir suteikia energijos. Naminiai, lengvučiai ir purūs sausainiai su chalvos įdaru – puikiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdienai prie kavos. Gaminti juos paprasta, o ir produktų, kurių reiks sausainiams, yra kiekvieno šaldytuve.

Reikės:

450 g miltų,
2 a.š. kepimo miltelių,
2 a.š. vanilinio cukraus,
150 g sviesto (minkšto),
200 g grietinės,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
100 g chalvos.

Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Giliame dubenyje gerai išplakite sviestą, grietinę, cukrų ir kiaušinį. Plakite kol masė pakils ir taps puria. Į išplaktą masę palengva suberkite miltus ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite ir užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį ir susukę į maistinę plėvelę valandai padėkite į šaldytuvą.

Kol tešla bręsta, susitrupinkite chalvą. Chalvą galite naudoti tiek saulėgrąžų, tiek riešutų.

Atvėsusią tešlą iškočiokite ir formele išspauskite apskritimus. Gautus apskritimus įpjaukite iki viduriuko. Prie įpjovos dėkite trupintos chalvos ir susukite į konusą. Sausainuko kraštus gerai apspaudykite. Sausainius reikia kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Skanaus!

Už receptą dėkojame Daivai Karpavičienei

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą