Antradienį, vasario 21-ąją, – Užgavėnės. Jau šitiek įvairiausių blynų receptų išmėginta, bet pabandykite dar vieną.
Už receptą dėkojame Violetai Jurgaitienei.
Lietinių tešlai reikės:
3 kiaušinių,
300 ml pieno,
300 ml vandens,
7 kupinų šaukštų miltų,
trupučio druskos
Įdarui:
mėsos faršo,
prieskoninių žolelių,
juodųjų pipirų,
druskos
Į dubenį įmušame kiaušinius, beriamą druską, išplakame. Plakame rankiniu plaktuvu, iki putų suplakti nereikia. Pilame pieną, vandenį ir plakame berdami po šaukštą miltų. Plakti reikia tol, kol neliks miltų gumuliukų. Tešla turi būti skystoka. Paliekame tešlą pusvalandžiui pailsėti, per tą laiką gaminame įdarą.
Į faršą beriame druskos, prieskonines žoleles, pipirus ir užplikome verdančiu vandeniu, išmaišome.
Kai lietinių tešla jau pailsėjusi, ją dar šiek tiek paplakame, gerai įkaitiname keptuvę, įpilame labai nedaug riebalų ir kepame lietinius. Kepame tik vieną pusę apie 1 minutę. Iš nurodyto kiekio iškepsite apie 12 lietinių.
Perpjauname blyną pusiau ir ant iškeptos pusės tepame faršo, sulankstome. Į keptuvę vėl pilame šiek tiek riebalų, sudedame lietinius, apkepame iš abiejų pusių.
Lietinius patiekite su sultiniu arba grietinės ir sviesto padažu, galima skanauti ir tik su grietine.
Skanių Užgavėnių!