Smidrų „kareivėliai“ su minkštai virtu kiaušiniu

Dalintis:

Paprastai pagaminami, bet labai elegantiški ir skanūs pusryčiai, kuriuos privalu paruošti smidrų sezono metu. Viskas, ko jums reikės, tai lietuviški smidrai, kokybiškos šoninės juostelės, ekologiški kiaušiniai, kepaliukas geros naminės duonos ir fantastiški pusryčiai jau ant jūsų stalo.

Reikės:

* 10 žalių storesnių smidrų,
* 10 juostelių šaltai rūkytos šoninės,
* 2 kiaušinių,
* 1 šaukštelio sviesto,
* alyvuogių aliejaus,
* druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
* 2 riekelių šviesios duonos.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Į kepimo skardą įtieskite lakštą kepimo popieriaus.

Paruoškite smidrus. Smidrai turi kietą, sumedėjusį, nevalgomą kotą ir priklausomai nuo šviežumo, dydžio bei kitų niuansų jis skirtingo ilgio. Kaip sužinoti kur jis baigiasi? Viena ranka suimkite ties smidro viduriu, kita ties galiuku ir lenkite, o kotelis nulūš būtent ties ta vieta, kuri valgoma. Smidrų kotelius per visą ilgį apvyniokite šoninės juostelėmis ir sudėkite į kepimo skardą. Smidrų viršūnėles aptepkite alyvuogių aliejumi ir truputį apibarstykite druska bei pipirais.

Duonos riekeles supjaustykite storesnėmis lazdelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į skardą šalia smidrų. Skardą su smidrais ir duona šaukite į orkaitę ir kepkite apie 8 minutes. Po 5 minučių išimkite skardą iš orkaitės, apverskite smidrus ir toliau kepkite likusias 3 minutes.

Kol kepa smidrai, išvirkite kiaušinius. Kiaušinio lukštą viršūnėlėje suskaldykite šaukšteliu, nulupkite ir nupjaukite peiliu tiek, kad matytųsi trynys. Į trynį įdėkite pusę šaukštelio sviesto ir užberkite druskos.

Į lėkštę sudėkite duoną, smidrus ir kiaušinius. Smidrus mirkykite kiaušinio trynyje ir valgykite užkąsdami duona.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą