Šokoladinis pyragas su jogurto glajumi

Dalintis:

Tobulai paprastas šokoladinis pyragas. Puikiai tiks pačioms įvairiausioms progoms ar tiesiog kilus norui pasilepinti trupučiu kažko saldaus.

Kad pyragas pavyktų tobulai, keli niuansai: pirmas – kiaušiniai turi būti kambario temperatūros, antras – neperkepkite pyrago, iš orkaitės ištraukite, kai medinis pagaliukas bus dar ne visiškai sausas.

Reikės:

120 g sviesto
200 g juodojo šokolado (65–70 proc. kakavos),
125 ml pieno,
60 ml apelsinų sulčių,
3 kiaušinių,
225 g cukraus,
225 g kvietinių miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
24 cm skersmens apvalios nuimamais kraštais kepimo formos.

Glajui:

100 g baltojo šokolado,
100 g natūralaus graikiško jogurto.

Šokoladinis pyragas su jogurto glajumi

Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Kepimo formos dugną ir šonus patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.

I nedidelį puodą sudėkite sviestą, gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir retkarčiais pamaišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol masė taps vienalytė. Puodą nuimkite nuo ugnies. Į šokolado masę supilkite pieną, apelsinų sultis ir išmaišykite.

Kiaušinius su cukrumi išplakite, kol masė padvigubės ir taps puri.

Į kitą dubenį įsijokite miltus, kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite. Į miltų mišinį supilkite išplaktus kiaušinius, šiek tiek pamaišykite ir pilkite šokolado masę. Tešlą gerai išmaišykite šluotele, pilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir šaukite į orkaitę 30 minučių. Medinį pagaliuką įbeskite į pyrago vidurį. Jeigu jis stipriai apkibęs tešla, kepkite toliau ir kas 3 minutes vėl tikrinkite.

Iškeptą pyragą ištraukite iš orkaitės ir palikite kepimo formoje 20 minučių. Tuomet nuimkite kepimo formos kraštus ir palikite, kad visiškai atvėstų.

Glajų ruoškite pyragui atvėsus. Į nedidelį puodą įpilkite vandens, bet tik tiek, kad ant viršaus uždėto indo dugnas jo nesiektų. Į karščiui atsparų indą sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą ir uždėkite ant puodo viršaus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, o šokoladui pradėjus tirpti nuolat maišykite, kol jis ištirps visiškai. Nuimkite dubenį su šokoladu nuo puodo ir sudėkite jogurtą. Glajų šluotele išplakite iki vientisos konsistencijos. Supilkite ant pyrago ir išlyginkite paviršių.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.